Danilo Lusito

Hair stylist-ul Danilo Lusito s-a nascut in Brindisi, Italia, in ziua de 16 martie 1990.

Si-a inceput cariera in Verona unde a studiat Tricologia (studiul scalpului si al parului), folosind produse fitocosmetice naturale (produse cu esenta pe baza de plante naturale) si devenind un expert in tratamente pentru ingrijirea parului.

Formarea in primii ani de lucru a fost realizata sub indrumarea renumitului HairStylist Italian MIMMO IGNONE si in cadrul Salonului sau “Mimmo Ignone Parrucchieri”.

Mimmo Ignone este catalogat de revista “Top Hairstylist Italia” ca facand parte din “Top 100 Italy” (topul celor mai buni hairstylisti), si are o vasta experienta in domeniu. Tot Mimmo Ignone este unul din fondatorii festivalului “Moda Mare & Capelli”, festival la care a participat si Danilo.

Danilo si-a inceput activitatea la “Moda Mare & Capelli” in anul 2009, participand alaturi de Mimmo Ignone si Echipa sa la o prezentare live de Hair-styling.

A urmat editia din 2010 si 2011, incununata cu acelasi mare success.

In anul 2012, “Moda Mare & Capelli” s-a transformat in “Fashion Puglia”, un festival de Moda si HairStyling, la care Danilo Lusito a participat inca odata impreuna cu Mimmo Ignone.

Danilo Lusito este expert si in Colorimetrie (studiul culorilor), realizand cele mai spectaculoase schimbari de look si cele mai ravisante culori.

Cursurile de specializare in Colorimetrie le-a urmat in cadrul Academiei FAIPA Cosmetics, din Roma. Dupa realizarea acestor cursuri, si in urma unei selectii atente de catre Faipa, Danilo Lusito a fost propus si ulterior a devenit Tehnicianul Oficial FAIPA ROMANIA.

Deasemenea in aceeasi perioada Danilo a primit si onoarea de a fi  Tehnician Oficial DIKSON Romania, urmand o serie de cursuri de “Trainer si Dimostrator” in cadrul DIKSON & MUSTER – Milano.

Pe langa numeroasele Cursuri legate de Tricologie, Colorimetrie si Tehnica, Danilo a urmat si urmeaza si in prezent cursurile prestigioasei Academii “TAGLIATI  X  IL SUCCESSO”  – SCREEN din Roma, Italia.

Aici si-a desavarsit tehnicile legate de Colorimetrie, tunsori si schimbari de look exceptionale, stapanind foarte bine unele dintre cele mai neobisnuite si moderne tehnici (Ruffle, Hole, Switch On, Tunsori 3D, etc).

 

In Romania este din anul 2009, cochetand cu numeroase saloane din zone central la inceput, iar din 2012 Danilo Lusito va asteapta in salonul propriu impreuna cu Echipa Sa.

In toata aceasta perioada de cand este in Romania, Danilo a sustinut numeroase seminarii de tehnica sau de prezentare produse impreuna cu Faipa si Dikson.

Mai mult, in perioada 2014-2015 a fost Trainer pentru Cursurile de Coafor si Hairstyling din cadrul Atelierelor Ilbah. Aici a avut onoarea de a pregati mai multe serii de elevi, de a-si pune in practica abilitatile sale exceptionale de trainer si profesor, si de a transfera elevilor sai cunostintele dobandite de-a lungul timpului. Putem spune cu mandrie ca multi dintre elevii sai profeseaza in domeniu in diverse saloane din Bucuresti sau restul tarii.

Anul 2018 il gaseste pe Danilo in continuare in salonul propriu, dar si cu un nou proiect ambitios in plina dezvoltare: propria Academie de Formare Profesionala, unde isi va continua dorinta de formare continua a  profesionistilor din domeniu si specializare a acestora.

 

Instagram

Instagram