Drenaj limfatic
Circulatia limfatica are în organism rolul de transportator al reziduurilor. Daca exista defectiuni în sistem din cauza modului de viata nesanatos, lumea noastra interioara “înnebuneste”.
Lipsa de exercitiu determina, de asemenea, îngreunarea circulatiei limfatice, slaba circulatie a sângelui si în particular drenajul limfatic defectuos. Astfel organismul acumuleaza din ce în ce mai multa apa, celulele degenereaza, pielea îmbatrâneste si se lasa, ducând la dezvoltarea celulitei prin umflarea celulelor grase.
Importanta unui drenaj limfatic corespunzator merge mult peste rolul sau de eliminare a reziduurilor. Limfa actioneaza de asemeni ca un filtru al tesuturilor: distruge bacteriile si toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici. De aceea sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sanatatii corpului.
Procedura consta într-un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici. Este o terapie ce propune eliminarea tuturor toxinelor neasimilate de organism în timpul procesului de sinteza celulara. Reducerea drenajului limfatic si a circulatiei sângelui determina acumulari de grasime, tesutul conjunctiv îsi pierde elasticitatea, aparând astfel imperfectiuni si denivelari ale pielii. Pentru a optimiza drenajul limfatic este necesar ca muschii sa se contracte, tesutul conjunctiv sa fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie.
Beneficiile drenajului limfatic:
- întarirea sistemului imunitar datorita stimularii ganglionilor limfatici,
- dinamizarea circulatiei limfei în spatiile intercelulare,
- accelerarea curentului limfatic si eliminarea rapida a reziduurilor toxice,
- antrenarea toxinele care blocheaza procesele fiziologice,
- intensificarea schimburilor nutritive si eliminarea toxinelor din corp,
- usurarea transportului acizilor grasi si al colesterolului,
- intensificarea, prin masaj, a curentului limfatic, de pâna la 10-15 ori !
Contraindicatii:
-
astm bronsic (si in orice inflamatie acuta cauzata de bacterii, virusi sau alergeni, deoarece exista riscul ca aceste substante otravitoare sa fie raspindite in organism),
-
eczeme,
-
insuficienta cardiaca,
-
hipertiroidism,
-
tuberculoza,
-
tumori maligne (din teama de a nu se raspindi cancerul),
-
probleme cardiace majore,
-
tromboza si flebita (prin masaj pot fi eliberate cheagurile de singe).