Masaj anticelulitic
Masajul anti-celulitic acţionează direct asupra straturilor superficiale ale corpului, stimulează supleţea şi elasticitatea pielii şi a ţesuturilor subcutanate activând circulaţia sângelui. Este mai dureros decât masajul de relaxare fiind necesar a se acţiona insistent asupra zonelor afectate de celulita.
De asemenea, aceasta procedura vizeaza in masura egala armonizarea structurii fizice, dar si pshice. Pornind de la ideea fundamentala ca frumusetea feminina nu consta doar in aspectul exterior, masajul ajuta o femeie sa devina constienta de propriul sau corp, de stralucirea sa si de relatia pe care o are cu propria sa fiinta.
Masajul anticelulitic are la baza mai multe procese – procesul de hranire a pielii si tesuturilor din zona masata, pana la cel de accelerare a eliminare a tesutului adipos in exces sau al destinderii globale cu ajutorul unor creme profesionale care sunt preluate de circulatia sangvina periferica.
Se efectuează localizat (abdomen, fese, picioare, braţe), în zonele afectate de celulită sau tesut adipos, folosindu-se creme speciale, reductoare sau uleiuri specifice pentru a spori efectul anti-celulită.
Este de preferat ca în timpul perioadei în care faceţi masaj anticelulitic să ţineţi cont şi de alimentaţie. Nu trebuie să ţineţi o dietă severă dar este bine să consumaţi multa apa, mai multe fructe şi legume în stare naturală, să scădeţi consumul de glucide rafinate, in special zahărul . De asemenea, trebuie evitată carnea grasa, combinaţiile de carbohidrati cu proteine, trebuie redus consumul de cafea, alcool, tutun si mai ales sucurile dulci şi acidulate.
Dupa un masaj anticelulitic efectuat in cadrul unui centru de slabire si remodelare corporala, cremele profesionale Benexere, Vagheggi sau Mediteranean Spa aplicate nu trebuie indepartate prin spalare, evitandu-se baia sau dusul timp de 6-8 ore. Astfel se asigura o absorbtie completa a acestor creme si, evident, efecte mai spectaculoase.