Tratamente TEN GRAS

Tenul gras se caracterizeaza printr-un tegument lucios, gras la atingere si este predispus la aparitia punctelor negre si a pustulelor.
Este foarte important sa mentineti acest tip de ten curat si sa controlati excesul secretiei de sebum. Un program simplu, dar regulat de ingrijire a tenului asociat unei diete echilibrate, sanatoasa ajta tenul gras si scade riscul aparitiei eruptiei de tip acnee.
Tenul gras prezinta avantajul ca imbatraneste mult mai lent, comparativ cu alte tipuri de ten, deoarece secretia naturala de sebum preotejeaza tenul impotriva aparitiei liniilor fine si a ridurilor.

Termenul de ten gras, seboreic, cu tendinta acneica nu reprezinta numai o problema a adolescentilor, fiind prezent intr-o masura din ce in ce mai mare si la adulti. Acest termen descrie alterari de tipul luciului si comedoanelor aparute pe fondul pielii grase datorita secretiei crescute de sebum. Aceasta este prezenta mai ales pe acele zone ale pielii bogatein glande sebacee, si anume pe fata, umeri, spate si pe piept.

Seboreea poate fi usoara, cu manifestari clinice minore sau se poate agrava, sub influenta diferitilor factori exogeni sau endogeni, provocand acneea propriu-zisa.

Patogenia manifestarilor seboreice si a acneei este determinata decresterea ratei de secretie a sebumului de la nivelul foliculilorsebacei, obstructia acestor foliculi cu hiperkeratinizarea ductuluipilo-sebaceu, fapt ce duce la congestia sebumului.

 

 

Factorii care duc la aparitia acneei :

  • factori genetici : se mosteneste predispozitia spre o activitate sebacee puternica
  • factori endocrini : glanda sebacee este influentata de hormonii androgeni sau tiroidieni, sau de alte dereglari hormonale.
  • factori mecanici : atingerea repetata a fetei cu mainile murdare sau cu parul bogat in produse de styling.
  • factori cosmetici : folosirea produselor cosmetice neadecvate si a MACHIAJULUI in exces.
  • factori psihici : stresul
  • factori igienici : igiena neadecvata a tenului (demachiere, produse, mod de aplicare, etc).

 

Instagram

Instagram