Colorimetrie

 

In Colorimetria Coaforului avem 2 tipuri de culori :

  • Culoarea Naturala
  • Culoarea Artificiala

Culoarea Naturala este redata de tipul de melanina preponderent in structura firului de par. Melanina este o componenta a firului de par cu rol de protectie impotriva razelor solare daunatoare. Exista 2 tipuri de melanina :

  • Eumelanina : datorita ei se formeaza Culoarea Inchisa a firului de par (preponderent este pigmentul rosu)
  • Feomelanina : datorita ei se formeaza Culoarea Deschisa a firului de par (preponderent este pigmetul de galben)

Culoarea Inchisa Naturala este specifica tipului de par Asiatic si Afro (foarte inchis, spre negru) si la decolorare ajunge la un pigment de fundal auriu – aramiu.

Culoarea Deshisa Naturala este specifica tipului de par Nordic si Caucazic (foarte deschis, spre blond) iar la decolorare ajunge pana la pigmentul Alb, insa pastreaza o usoara tenta de galben.

Culoarea Artificiala nu mai este data de melanina, ci este data de combinatia Culorilor Primare (Rosu, Galben si Albastru).  In functie de proportiile culorilor primare se creeaza toate nuantele de culori disponibilie intr-un catalog de vopsele.

Un specialist in colorimetrie, imbina diferitii pigmenti  pentru a crea culoarea perfecta. Deasemenea sa tinem cont ca culoarea perfecta este influentata si de mai multi indici legati si de pigmentul pielii, forma fetei sau mici imperfectiuni.

 

 

Instagram

Instagram