Epilare Definitiva cu LIGHT PULSED

LIGHT PULSED este un aparat de epilare definitiva computerizat, cu diferite functii. Principala functie este cea de epilare definitiva, insa are si alte programe, cum ar fi : anti-age, anti-acnee, rozacee si teleanjectazie.

Pentru epilare definitiva, este necesara introducerea unor informatii in aparat de catre tehnician pentru a putea efectua propriu-zis sedinta. Informatiile sunt vitale, pentru ca in urma acestora, aparatul va calcula intensitatea spoturilor in functie de fiecare persoana in parte.

Vor fi necesare informatii legate de culoarea si grosimea firului de par precum si culoarea pielii si grosimea acesteia.

                        

 

Prin tratamentul de epilare definitiva se obtine distrugerea permanenta a radacinilor de par (foliculilor) in procent maxim posibil de atins de 90-95%pentru femei si 70-75% pentru barbati, cu variatii pentru fiecare zona a corpului.

Lumina intens pulsata patrunde in piele si este absorbita de melanina din firele de par. Aceasta lumina puternica, tinteste cu precizie fara a leza epiderma, ridica temperatura firului de par pana la 72 grade, conduce apoi caldura catre radacina parului (folicul), unde temperatura ajunge la 40-42 grade. In acest fel, foliculul lezat se distruge, devine incapabil sa mai produca fire de par, se usuca si moare. Acesta este eliminat printr-un proces fiziologic de catre sistemul imun in mod gradual producand permanenta sa disparitie si inlocuirea cu tesut non-functional. Sute de foliculi de par sunt astfel anihilati cu fiecare impuls de lumina. Aceste fire de par tratate prin metoda de epilare definitiva SPL cad in aproximativ 7-15 zile, ritmul de eliminare difera de la persoana la persoana.

 

Rezultatele si numarul sedintelor depind de:
– culoarea pielii,
– culoarea si grosimea firului de par,
– adancimea la care sunt radacinile,
– ciclul de crestere al parului,
– zona de tratament,
– factorii genetici individuali,
– intensitatea luminii setate,
– modalitatea de epilare a pacientei.

 

Firul de par are 3 faze de crestere:

 • faza de crestere activa – anagen,
 • faza de stagnare, cand cresterea este oprita – catagen
 • faza de regresie, cand parul urmeaza sa cada si este in pregatire pentru o noua crestere – telogen.

 

Ca toate celelalte metode care folosesc lumina pentru reducerea parului, tratamentul este eficient doar in faza anagena. La un anumit moment, numai un anumit procent de foliculi se afla in faza de crestere activa; de aceea tratamentul va necesita cateva proceduri efectuate la 4 saptamani una de cealalta, pentru a fi cat mai eficient.

Este dificil sa spunem un numar exact de sedinte, fiecare persoana este unica, astfel incat, riguros stiintific este a nu se generaliza numarul necesar de sedinte pentru definitivarea tratamentului.

In plus, exista cicluri diferite de crestere a firului de par! De exemplu, axilele au un alt ciclu de crestere a firului de par fata de mustata sau gambe, motiv pentru care nu te poti apropia de finalul tratamentului dupa acelasi numar de sedinte.

Avantaje ale folosirii tehnicii de epilare definitiva :

 • Este in acelasi timp eficient – distruge radacinile firelor de par-  si sigur – protejeaza pielea si tesuturile inconjuratoare,
 • Tehnologia incorporata in acest aparat este sigura, datorita lungimilor de unda folosite,
 • Se distruge doar parul si NU pielea
 • Rezultate vizibile inca de la prima sedinta,
 • Timpul de tratament este foarte redus (cateva minute pentru axila de pilda),
 • Orice fel de tip de par ce contine pigment poate fi tratat,
 • Putem trata orice fel de zona a corpului – fata, axila, bikini, picioare, spate, umeri – orice zona oricat de intinsa ca suprafata sau delicata (chiar si areola mamara sau fese),
 • Nu este necesara anestezierea zonei de tratat,
 • Nu exista risc de infectare,
 • Parul nu mai creste niciodata pe zonele non-androgenice, epilarea avand rezultate permanente,
 • Atat persoanele cu tulburari hormonale date de ovarele polichistice sau de tulburarile glandelor suprarenale cu hirsutism, precum si cele perfect sanatoase dar cu o pilozitate relativ exagerata in anumite zone, pot beneficia de tratametul de epilare definitiva.

 

 

Contraindicatii : Tratamentul de epilare definitiva nu se recomanda persoanelor care :

 •  S-au expus la soare (stimuland astfel productia de melanina la nivelul cutanat) in ultimele 3 saptamani
 • Sufera de boli pigmentare ale pielii (ex: Vitiligo)
 • Prezintă inflamaţii ale pielii în zonele ce urmează a fi tratate cu lumină pulsată, ca de exemplu eczeme sau herpes (din cauza faptului că tratamentul cu lumina pulsată poate înrăutăţi starea pielii în zonele respective)
 • Suferă de cancer la piele sau de oricare alt tip de cancer şi care se află sub tratament cu medicamente împotriva cancerului
 • Suferă de epilepsie (pentru că flashurile repetate din timpul tratamentului pot induce crize eplileptice)
 • Au folosit în ultimele 3 luni tratamente împotriva DEPRESIEI (din cauza foto-sensibilităţii crescute)
 • Au urmat tratamente cu diferite medicamente fotosensibilizante cum sunt unele ANTIBIOTICE (Doxiciclina, Demeclociclina, Tetraciclina, Ciprofloxacina, Negram, Nalixid, Acidul nalidixic, Lomefloxacina), sau anumite medicamente pentru INIMA si PRESIUNEA SANGUINA (Hidroclorotiazida, Clorotiazidã, Furosemid, Amiodaronã, Cordarone)
 • Sunt insărcinate – la aceste persoane se poate recurge la tratamente pentru îndepărtarea părului cu ajutorul luminii pulsate atunci când revine menstruaţia şi când acestea nu mai alăptează (pentru că dezechilibrele hormonale pot reduce eficienţa tratamentelor cu lumină pulsată)
 • Prezintă broşe sau plăcuţe metalice implantate chirurgical în ţesuturile din zonele ce urmează a fi tratate cu lumină pulsate

Instagram

Instagram