Schimbari de look
Atunci cand vrei sa optezi pentru o schimbare de look trebuie sa fii constienta ca nu tot ce este la moda sau ce iti place tie nu inseamna neaparat ca iti sta si bine.
In primul rand trebuie sa optezi pentru un specialist care iti va oferi si consultanta si te va sfatui ceea ce iti sta bine si ce nu. Rolul unui bun specialist este de a te ajuta pe tine sa atingi cat mai bine forma ideala de frumusete, sis a-ti puna in valoare calitatile si bineinteles sa-ti ascunda micile imperfectiuni.
Cand ne referim la schimbare de look nu ne referim doar la tunsori si coafuri. In acesta categorie intra si culoarea parului. Toate aceste lucruri, impreuna cu alti factori iti pot pune in evidenta personalitatea si te pot ajuta sau nu.
Un factorul de care sat ii cont in orice decizie pe care o iei sta si jobul pe care il ai. Degeaba iti plac tie tunsorile si culorile punk sau foarte indraznete daca tu ai un job ce presupune contact direct cu publicul sau un job de raspundere.
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este fizionomia ta. Si aici de referim fie la culoarea tenului, fie la forma fetei, gatului si umerilor, precum si mici imperfectiuni.
CUM SA ITI ALEGI CULOAREA?
Atunci cand doresti sa iti schimbi culoarea parului trebuie sa tii cont de mai multi factori, printre care culoarea aleasa (inaltime de ton) si de reflexele culorii, in combinatie cu culoarea tenului, ochilor, sprancenelor, forma fetei sau micile imperfectiuni.
Culorile calde (rosu, aramiu, auriu, etc) iti scot in evident micile imperfectiuni ale tenului. Daca ai un ten acneic, cuperozic, cu semen de rozacee, pistrui sau foarte sensibil la schimbarile bruste de temperature (se inroseste usor) nu-ti recomandam sa mergi pe astfel de reflexe in culoarea aleasa.
Culorile reci (cenusii, nisipii) se potrivesc foarte bine persoanelor cu o conformatie Nordica, si adica, ten deschis, ochi albastrii sau la un ten cu mici imperfectiuni (pigmentul este pe baza de verde, si prin urmare creeaza un effect optic impreuna cu roseate tenului).
Culorile inchise aspresc trasaturile, insa se potrivesc persoanelor cu un ten masliniu, sau permanent bronzat.
Culorile deschise sunt si ele pretentioase. Daca le combinam cu un ten foarte deschis, treuie evitate blondurile platinate, sau cu tente de auriu, pentru ca nu fac altceva decat sa creeze o senzatie de ten palid. Deasemenea evitati culorile deschise si daca tenul este foarte inchis, pentru ca va creea un contrast foarte mare.
CUM SA ITI ALEGI TUNSOAREA?
1. In functie de forma fetei (fizionomie)
Fata rontunda : se recunoaste atunci cand latimea fetei este egala cu lungimea ei, Trasaturile sunt rotunde si delicate, ca ale unui copil,
Daca ai fata rotunda evita boburile simetrice pana la nivelul barbiei in primul rand.
Pentru părul scurt, tunsorile pentru persoanele cu fata rotunda nu sunt prea recomandate. In principal pentru ca problema parului scurt este că multe dintre stiluri adăugă volum în lateralele feţei, fapt ce lateste şi mai mult o faţa rotundă.
Dacă optezi totuşi pentru părul scurt, poti merge foarte bine pe un look cu trepte bine definite în laterale şi un breton mai lung, lateral. Aceste detalii îţi vor complimenta trăsăturile delicate şi îţi vor pune în evidenţă trăsăturile feţei.
Pentru parul mediu poti opta pentru o tunsoare bob mai lungă de nivelul bărbiei, coafată imprecis, ce va arăta flatant pe orice femeie cu faţa rotundă. De asemenea, acest stil este uşor de aranjat chiar şi de către femeile cu faţa rotundă şi părul fin, subţire. Creează volum ondulând vârfurile şuviţelor şi obţine eleganţa coafurile specific anilor ’50.
Pentru parul lung se recomanda o tunsoare in scari, insa avut grija ca primele trepte ale scarilor sa porneasca de sub linia barbiei. Deasemenea poti opta si pentru o coafura cu bucle atunci cand ai parul lung.
Un alt element de care trebuie sa tii cont atunci cand optezi pentru o schimbare de look este BRETONUL. Acesta poate strica look-ul unei femei cu faţa rotundă atunci cand nu este realizat cum trebuie. Singurele modele potrivite sunt cele laterale, lungi până sub pometi şi filate.
sursa foto : celebrity60.com
Fata patrata : se recunoaste prin faptul ca lăţimea feţei este aproximativ egală cu lungimea, însă spre deosebire de faţa rotundă, mandibula este mult mai proeminenta decât pomeţii, trăsăturile sunt mai dure, mai masculine.
Daca ai fata patrata evita o tunsoare in linii drepte până la lungimea maxilarelor, dacă nu vrei să accentuezi fizionomia dura a chipului tău şi nu opta pentru un breton drept şi gros.
Pentru parul scurt nu sunt recomandate unele tunsori. Excepţie face tunsoarea pixie, care potrivit stiliştilor profesionişti, arăta cel mai bine pe persoane cu faţa pătrată, ovală sau în formă de inima.
Pentru parul mediu poti opta pentru tunsori bob ondulate, specifice anilor 50. Acestea sunt deosebite şi îndulcesc cu adevărat trăsăturile aspre caracteristice feţei pătrate. Alege un stil lejer, filat şi cât mai mult volum în creştetul capului pentru un look flatant.
Pentru parul lung recomandam o tunsoare in scari, cu condiţia ca cele mai scurte şuviţe să depăşească lungimea bărbiei. Chiar şi bretonul trebuie ajustat în funcţie de aceste trăsături, el devenind mai lung si filat lateral. O astfel de tunsoare poate fi coafata cu bucle (de preferat) sau ceva foarte lejer si natural.
sursa foto : celebrity60.com
Fata ovala : se recunoaste atunci cand lungimea fetei este 1.5 din latime, fruntea este inalta si ampla, iar distanta dintre ochi si maxilare este considerabila. Fata ovala se aproprie foarte mult de idealul de frumusete si permite cat mai multe tunsori si coafuri.
Totusi recomandam a se evita tunsorile drepte si cu Breton, lipite de cap, sau cu volum exagerat in crestetul capului.
Pentru parul scurt recomandam tunsori scurte care lasa fata libera si pun in evidenta trasaturile.
Pentru parul mediu puteti opta pentru un bob de lungime medie cu un breton asimetric oblic.
Pentru parul lung recomandam o tunsoare in scari cu carare laterala, si cu bucle lejere la varfuri care repropotioneaza trasaturile fetei. Eventual poti adauga si un Breton lung, pe o parte.
sursa foto : celebrity60.com
2. In functie de tipul parului :
Parul cret : impune tunsori speciale care sa nu-ti strice look-ul si sa fie usoare de intretinut. Evita cararea pe mijloc.
Dacă tunsoarea are prea mult volum la rădăcină, pierzi densitatea spre vârfuri, in cazul in care se fileaza varfurile. Deasemenea si daca parul este cret si subtire, acesta va tinde sa fie aproape fara volum la radacina, si din ce in ce mai mult volum spre varfuri. In acest caz, prin diferite artficii trebuie compensate aceste defecte, pentru ca in final volumul sa fie uniform peste tot.
In cele mai multe cazuri, părul creţ tinde să se comporte mai bine dacă lungimea depăşeşte umerii. În plus, alegerea unei tunsori în scări este cea mai bună metodă de a ţine buclele sub control, de a conferi intregii podoabe capilare dimensiunea dorită şi de a accentua anumite şuviţe cheie.
Parul drept : poti opta pentru diferite boburi simetrice sau asimetrice, sau tunsori in scari menite sa adauge un pic de volum. Deasemenea foarte ok este bretonul. Insa aici ai grija ce forma are fata ta.
Parul cu volum : recomandam tunsori in scari, parul lung si filat. Evitati tunsoarea carre pentru ca va fi greu de coafat acasa. Deasemenea se poate opta si pentru o tunsoare scurta, asimetrica, sau boburi.
Parul subtire : poti opta pentru diferite boburi. Tunsorile bob se potrivesc pentru cele mai multe forme ale feţei şi puteţi personaliza lungimea în funcţie de preferinţe. Părul scurt arată, de obicei, mai des, în special la o tunsoare bob.
3. In functie de varsta
Persoanele cu varsta intre 20 – 40 ani : pot opta pentru tunsori punk, rebele, tunsori in scari sau boburi indraznete. Poti purta deasemenea si parul in stilul messy (stil care iti da senzatia de par nearanjat)
Persoanele cu varsta cuprinsa intre 40 – 50 ani : recomandam tunsori scurte, sau lungi in functie de mai multe criterii. Daca parul este foarte subtire si fragil nu-l purta lung. Incearca tunsori in scari pentru a da fluiditate parului, si eventual fileaza varfurile. Ai grija insa sa porti intotdeauna coafura aranjata si cat mai ingrijita.
sursa foto : celebrity60.com
Trebuie sa precizam ca regulile descrise mai sus sunt generale. Schimbarea de look realizata de Danilo si echipa sa va tine cont de toate aspectele descrise mai sus, iar rezultatul final va fi look-ul ideal rezultat din combinatia tuturor variantelor de mai sus.