Tratamente TELEANJECTAZIE

Teleanjectazia este o dilatatie permanenta a unui vas mic (arteriola, capilar sangvin, venula) situat in derm. Telangiectaziile formeaza linii fine rosii si violete, de cativa milimetri pana la cativa centimetri lungime, rectilinii sau sinuoase; ele deseneaza adesea retele, uneori stele micute (angioame stelare).

Sunt diferite tipuri de telangiectazie :
– telangiectaziile dobandite sunt de departe cele mai frecvente. Unele au o cauza locala: traumatism, aplicatie prea indelungata de corticosteroizi, radioterapie. Altele sunt consecutive unei boli, care poate fi generala (sarcoidoza, sclerodermie, lupus eritematos) sau nu (cuperoza, angiom stelar, insuficienta venoasa cronica a membrelor inferioare). Altele sunt total izolate, fara cauza cunoscuta.
– Telangiectaziile congenitale constituie un simptom al unei afectiuni ereditare complexe: sindromul Rendu-Osler, ataxie-telangiectazie etc.

Tratamentele constau fie in terapii laser, fie in terapii cu LUMINA PULSATA.

Nu toata lumea stie insa ca Lumina Pulsata e un ajutor exceptional in cadrul tratamentelor de teleanjectazie.  Dar inainte de a explica tratamentul este foarte important sa explicam cum se manifesta teleanjectazia pe diferite zone ale corpului nostru si in ce consta.
Teleanjectazie faciala  si Rozacee. Diferente si cauzele de aparitie.

Teleanjectazia, sau capilare proeminente, asa cum mai este ea numita, se manifesta prin dilatarea vaselor sanguine, in special a vaselor foarte mici si care fac parte din reteaua vasculara cutanata. Motivele pentru care acestea apar sunt diverse, insa putem spune ca printre fenomenele care duc la aparitia teleanjectaziei faciale este expunerea repetata si indelungata la soare.

Rozaceea se manifesta insa prin inrosirea unor anumite zone din pielea fetei. Si aici cauzele pot fi multiple, insa cele mai importante sunt : expunerea la soare, diferite mancaruri, consumul de alcool, folosirea unor produse cosmetice neadecvate.

Leave a comment

Instagram

Instagram