Tratamente TRICOLOGICE

Servicii

 

 TRICOLOGIA este o ramura a dermatologiei ce studiaza anatomia, fiziologia si patologia parului si a scalpului.

Pentru un diagnostic cat mai exact  specialistul trebuie sa tina cont de mai multi indici, si deasemenea sa intreprinda si o analiza computerizata detaliata. In stabilirea diagnosticului trebuie tinut cont de starea si culoarea scalpului si a parului, daca exista exces de sebum sau nu, de fragilitatea capilara, de tratamentele anterioare aplicate asupra parului sau scalpului, etc.

Pielea (scalpul)  este compusa din 3 straturi :

  • Epiderma (stratul superior al pielii, cu rol de protectie)
  • Derma (strat al pielii format din Fibroblaste cum sunt Colagenul si Elastina, cu rol senzorial si nutritiv)
  • Hipoderma (stratul inferior al pielii format din celule cu continut lipidic, cu rol de reglare a temperaturii si de rezerva energetica)

Firul de par are mai multe componente asa cum se vede din imaginea de mai jos :

Just in case

Glanda sebacee a firului de par produce Sebuum, care este o substanta naturala de protectie a scalpului si a firului de par. Atunci cand aceasta glanda produce sebuum in excess, efectul se rasfrange in mod direct asupra radacinilor, care ajung sa fie  subnutrite, si astfel firul de par este “innecat” de sebuum, iar firele noi nu mai pot creste in mod corespunzator. Acelasi lucru se intampla si atunci cand glandele nu produc suficient sebuum, firele ajungand sa fie subtiri si uscate.

In tricologie pe langa dezechilibrele scalpului sau ale glandelor sebacee se tine cont si de Ph-ul firului de par.

Un fir de par sanatos are un PH optim intre 4.5 si 5.5. Insa datorita diferitelor tratamente chimice la care este supus, cum ar fi : vopsitul, decoloratul, decapajul, coafatul extrem de des, firul de par isi pierde din componentele sale naturale si deasemenea isi reduce si capacitatea sa de regenerare.

Un alt factor ce poate dezechilibra PH-ul optim al parului sunt si cosmeticele de par. Sampoanele bogate in SLS (Sodium Laureth Sulfate) , adica sare, usuca parul si ii deschide cuticulele, facand-ul astfel cat mai sensibil la orice alt factor extern perturbator.

 

 


 

 

 

Instagram

Instagram