Prezentare Academie – cine suntem?

Danilo Lusito Academy este formată dintr-un grup de profesioniști italieni și români care îmbină abilitățile, inovația tehnologică și experiența a zeci de ani de muncă în Italia, cu necesitățile legislative și de instruire ale României, pentru a crea o nouă figură profesională pentru domeniul de infrumusetare , si anume un profesionist foarte specializat, capabil să ofere servicii de înaltă calitate pe întreg teritoriul național și european.

Una din prioritatile Academiei se află angajamentul nostru de a răspunde aspirațiilor de creștere profesională ale elevului, promisiunea de a sprijini dezvoltarea capacităților sale, combinându-le cu nevoile profesionale ale unui sector în continuă evoluție.

Din acest motiv, Academia oferă servicii de formare pre-și post obtinerii diplomei acreditate de Ministerul Educatiei.

Academia dorește să transmită, prin experiența zilnică, nu numai formare profesională, ci și culturală, pentru a permite astfel participantului să își exprime si dezvolte cel mai bine potențialul și să il ajute in vederea unei integrari consecvente si reale în societatea europeană, precum si pe piata fortei de munca.

Colaborarea cu școlile și academiile italiene, aflate în fruntea sectorului, permite oferirea în timp real a tuturor informațiilor necesare atingerii obiectivelor stabilite: si anume formare și specializare tehnică, practică, comercială, experimentală,  precum si stagii și cursuri post-diplomă.

Oferim:

  • pregatire si formare in vederea sustinerii examenului pentru obtinerea diplomei acreditate de catre Minister
  • formare continuua prin cursuri post -diploma
  • cursuri de specializare si perfectionare pentru profesioniștii care lucrează în sectorul de infrumusetare
  • seminarii de prezentare si specializare
  • posibilitatea participarii la diverse seminarii, prezentari sau stage-uri in Italia sau alte tari la diverse Academii de prestigiu

 

Departamentul nostru de profesori este disponibil pentru cursuri de zi și de seară, atat în clasă cat și online folosind cea mai modernă tehnologie de informare.

Fondatorul Academiei, Hairstilistul Italian Danilo Lusito, în colaborare cu Hairstilistul și Maestrul Mimmo Ignone, au dezvoltat un model complet de predare preluand din experienta vasta de aproape 30 de ani a maestrului cat mai multe tehnici.

Metoda noastră de predare se bazează pe patru aspecte fundamentale de instruire pe care le enumerăm mai jos:

  • Pregatire Tehnico – Practica .

Pentru cei care aleg o meserie profesionala in domeniul de beauty cum este cea de Hairstilist sau Cosmetician, acest tip de formare este esențial. Profităm de sprijinul profesioniștilor din domeniu: profesori cu ani de experiență care măsoară know-how-ul elevilor lor prin integrarea lor cu experimente directe în sala sau saloane.

  • Pregatire Stiintifica

Colaboram deasemenea cu specialiști in diverse domenii de specialitate cum sunt: medici, biologi și cosmetologi. Scopul nostru este de a maximiza orizonturile culturale ale elevilor, predând toate aspectele științifice care stau la baza diferitelor tehnici practice. Acest lucru se datorează faptului că astăzi nu este important doar să știm cum să facem ceva, ci și să știm ce se întâmplă “în spatele” acelui ceva, la nivel științific. De asemenea, institutul oferă o bază științifică solidă studenților săi.

  • Pregatire Comerciala

Formarea profesională la nivel comercial este importantă deoarece duce la integrarea în sistemul social și de muncă. Predarea se bazează pe lecții specifice în marketing, tehnică comercială, cultură de lucru și informatică. În acest fel, dorim să oferim studenților cunoștințele necesare pentru gestionarea unui salon sau a unui centru, care să susțină activitatea cosmeticianului și coaforului cu o bună comunicare și o strategie de imagine.

  • Stagiul de practica

Cursurile si pregatirea noastra se bazeaza foarte mult pe experimentarea notiunilor teoretice si practice dobandite in sala. Lumea muncii, în special in sectoarele estetice și de styling, evoluează rapid; prin urmare, este important să se alterneze metodele de formare teoretică cu practica stagiilor. Acest lucru permite elevului să-și facă propriile inovații care intervin în dezvoltarea lumii profesionale. Această metodă permite de asemenea să se verifice dacă abilitățile transferate sunt în concordanță cu nevoile pieței, asigurând alinierea continuă între strategiile de predare și nevoile realității profesionale.

Credem in oameni bine pregatiti, in profesionisti in adevaratul sens al cuvantului si sustinem dezvoltarea acestui lucru.

Date de contact Danilo Lusito Academy 

Mail :

Telefon : 

Instagram

Instagram