Epilare Traditionala cu Ceara

Additional Info:

Epilarea cu ceara reprezinta una dintre cele mai utilizate si eficiente metode de indepartare a parului nedorit de pe corp. Spre deosebire de folosirea lamei, epilarea cu ceara indeparteaza firul de par de la radacina, impiedicandu-l astfel sa mai creasca timp de cateva saptamani. In plus, folosita regulat, aceasta metoda duce la incetinirea ritmului de crestere a firului de par, ducand, in timp, la rarirea acestuia.

O pregatire adecvata a pielii inaintea epilarii poare reduce durerea si poate preveni reactiile alergice si iritatiile, marind, astfel, eficienta produsului. Ceara trebuie aplicata neaparat pe o piele curatata, uscata si exfoliata in prealabil, pentru a indeparta urmele de cosmetice sau lotiuni corporale. Gelurile sau cremele exfoliante au de asemenea rolul de a inmuia firul de par si de a deschide foliculii, facilitand astfel procesul de epilare.

Pielea epilata este extrem de sensibila si predispusa iritatiilor si infectiilor, de aceea ingrijirea adecvata a acesteia dupa epilarea cu ceara  este esentiala. Prin aplicarea unei lotiuni hidratante, de preferinta cu aloe vera, poti sa minimalizezi roseata, inflamatiile si chiar durerea. De asemenea, compresele cu apa rece ajuta pielea iritata si inflamata sa isi revina mai repede. Indicat este sa eviti expunerea la soare imediat dupa epilare, deoarece astfel poti creste riscul iritatiilor si infectiilor. In majoritatea cazurilor, roseata ar trebui sa dispara in cateva ore.

Epilarea cu ceara poate fi facuta atat cu ceara de unica folosinta, specifica fiecarui tip de piele , cat si cu ceara traditionala in  functie de preferinta clientelor.

Instagram

Instagram