Tratamente KERATINA

Keratina este o proteina ce face parte din structura naturala a firului de par alaturi de melanina.  Keratina este esentiala pentru ca parul sa fie sanatos.

Stiintific vorbind keratina este un lant polimeric de 18 aminoacizi, dintre care cel mai important este cisteina. 2 aminoacizi de cisteina formeaza  proteina CISTINA care in proportie de ~18% formeaza structura α-elica(alpha elica) sau β-elica(beta elica).

Mai multe  “alpha elica” sau “beta elica” formeaza exact ca la un muschi o protofibrila; mai multe protofibrile formeaza o microfibrila; mai multe microfibrile formeaza o macrofibrila, iar mai multe macrofibrile formeaza  tesutul cortical sau cortexul,  care este cea mai mare parte din firul de par. (vezi imaginea de mai sus).

Atunci cand parul este supus tratamentelor chimice repetate (vopsit cu vopsele cu un continut extrem de ridicat de amoniac, permanent, coafaturi dese, intins cu placa zilnic, etc), parul pierde din keratina, se usuca, devine mai aspru si se rupe mai usor.

Keratina din tratamentele profesionale repară firele de păr, umpland golurile din structura firului de par uscat sau degradat, insa nu face acest lucru  în mod permanent (acesta nu este posibil cu niciun fel de altă soluție) . Deasemenea Keratina formează o peliculă protectoare în jurul firelor, le catifelează, oferind protecţie şi împotriva influenţelor nocive cum ar fi uscarea cu uscatorul de păr, periere agresivă, razele solare, apa sărată, etc.

Tratamentul restructurant pe baza de Keratina, nu este un intins de par, asa cum multi il confunda (a se vedea keratina braziliana), insa are si acesta un mic efect de intindere. De ce? Pentru ca formeaza o pelicula de protectie in jurul firului de par, il face mai gros, si prin urmare devine mai greu. Iar acest lucru creeaza senzatia de un usor intins.

Keratina braziliana este practic un tratament de intindere a parului, de genul permanentului pentru indreptare. Nu restructureaza firul de par, dimpotriva il agreseaza.

Tratamentul restructurant cu keratina are menirea de a restructura parul, de a inlocui moleculele de proteine de keratina lipsa din structura firului de par, de a sigila parul si de a-l imbraca intr-o pelicula protectoare care da luciu, suplete si catifelare. Ce se poate spune cu certitudine este faptul ca dupa un astfel de tratament, parul devine un pic mai “greu” iar buclele rebele se pot lasa putin, insa un par cret nu va fi drept dupa un tratament restructurant cu keratina.

Tratamentul restructurant cu keratina se recomanda atunci cand parul :

 • este uscat si degradat
 • este rebel si se electrizeaza repede
 • se rupe usor
 • a fost supus in mod repetat tratamentelor termice (coafat des cu phon sau placa)
 • a fost decolorat in ultima vreme sau vopsit in mod repetat
 • a fost vopsit cu vopsele cu un continut ridicat de amoniac

Beneficii ale tratamentului cu keratina :

 • Parul este restructurat din interior catre exterior
 • Parul este intens hidratat
 • Pe termen lung parul devine mai rezistent
 • Parul isi recapata supletea
 • Parul este mai lucios
 • Parul nu se mai electrizeaza asa des si nu mai este rebel
 • Se recapata sanatatea si frumusetea pierduta a parului

Insa pentru cele mai optime rezultate este recomandat ca tratamentul sa fie repetat la o distanta de 2-3 luni si apoi la o distanta de 6 luni. Mai exact se recomanda pentru un par degradat si uscat o medie de 3 tratamente in cursul unui an.

Tratamentul de KERATINA ce se realizeaza in salonul nostru de catre Danilo contine 4 pasi, si deasemenea necesita un kit special de intretinere acasa. Produsele folosite pentru tratamentul restructurant cu Keratina sunt produse profesionale italienesti, biologice, Keratina pura fiind de origine vegetala 100% si inlocuieste cu succes keratina pierduta din par si deasemenea este imbogatita si cu diverse uleiuri esentiale cu rol de hidratare intensa.

Kitul de salon contine:

1. Sampon preparator care deschide cuticula si permite Keratinei sa patrunda cat mai profund.

2. Keratina Pura

3. Sampon cu Keratina

4. Masca cu Keratina

Dupa realizarea unui astfel de tratament este obligatorie folosirea unui sampon si masca cu keratina, in caz contrar tratamentul a fost facut degeaba. Aceste produse  sunt fara SLS (sulfati) si fara Parabeni.

NU folositi produse din comert, pentru ca veti risca sa stricati tratamentul facut. Sampoanele din comert sunt bogate in SLS, ingredient care usuca parul si determina in mare masura pierderea keratinei naturale din par.

Kitul de ingrijire acasa contine :

 • Sampon cu Keratina
 • Masca cu Keratina

Instagram

Instagram