Tratamente ANTI-CADERE

Caderea parului este un fenomen foarte greu de diagnosticat, existand foarte multe feluri de “ALOPECIE” . Insa le putem imparti in 2 mari categorii:

  •  periodice sau temporare
  • permanente (cicatritiale si genetice)

ALOPECIA PERIODICA : poate fi de 2 feluri : effluvium si defluvium.

Effluvium: fenomen care aduce la caderea a cateva sute sau mii de fire de par pe zi, si poate sa fie cauzat de multi factori, dintre care cel mai comun este stressul de orice provenienta.

Stress poate insemna orice dereglare a functiilor normale ale organismului cauzata de: oboseala fizica, stressul urban, tratamente medicale de lunga durata ce au efecte negative asupra altor functii ale organismului, deficitul de vitamine, expunerea parului la diferite tratamente chimice (vopsiri, decolorari,etc), spalatul prea des, excesul de sebuum, sampoanele alkaline, etc.

Cand vorbim de effluvium vorbim de socuri foarte puternice insa de scurta durata. Este o problema care se poate rezolva singura in timp, insa poate dura si pana la cativa ani.

In cazul acesta tratamentul consta in a stimula bulbul sa produca firele de par mai repede si in numar cat mai mare. Acest lucru se face prin stimularea papilei dermice si a circulatiei sanguine de la nivel dermic; in aceeasi timp trebuie adaugata o cantitate de principii active suficiente ca sa inlocuiasca carentele firului de par, pielea find un organ care poate absorbi ceea ce vine din atmosfera insa poate absorbi si produsele care se aplica asupra ei.

Defluvium: fenomenul acesta este un proces mult mai periculos de cat effluvium, cauzele fiind socuri usoare dar aplicate asupra organismului pentru un timp mai lung si in mod constant.

Indefluvium observam o involutie al firului de par care in timp poate duce la tranformarea lui in pelo vellum (puf). Daca nu este diagnosticat si tratata la timp poate duce la forme de alopecie ireversibile si permanente.

Se trateaza in aceeasi mod ca si effluvium.

ALOPECIA PERMANENTA

Aici vorbim de forme de cadere a parului IREVERSIBILE, adica alopecii cicatritiale in care se atrofiaza papila dermica si incet incet firul de par nu mai are cum sa se regenereze .

Cauzele pot fi fie o degenerare din defluvium, netratata cum trebuie sau netratata deloc, fie poti fi cauze de genul leziunilor fizice (cicatrici) sau cauze genetice.

Fiind vorba de o alopecie permanenta, singurul lucru care se poate face este un tratament care sa incetineasca cat mai mult caderea si sa pastreze cat mai mult timp podoaba capilara.

 

Produse folosite : Phase Essenziale – Faipa, O’Rising

Instagram

Instagram